torstai 20. elokuuta 2009

Suututtaa vihastuttaa kallella kypärin

Kaikkea sitä saa elämänsä aikana kokea että tämäkin vielä.

Eilen kun koulukkaat tulivat kotiin. Tuli kohta pojan luokkakaveri tyttö veljensä avokin kanssa meille. Syytti meidän poikaa xxx asiasta ja tämä avokki oli uskonut tyttöä. Voi sitä huutoa ja makastusta mitä se avokki piti! Uhkasi poliisiilla ja vaikka millä. Olin ihan pöö öö ja yritin siinä itekin saada suunvuoroa että hetkinen ja vastuksena oli vaan : joo joo kyllähän ne äidit aina poikaa suojelee ja sanoo eihän ne mittään.

Meillä kun sitten isot kotivu ovat siis samalla pysäkillä että tapahtuko siellä sitä mitä ne väitti. Kaikki sanoivat ettei ollut tapahtunut mitään mistä nyt syytetään.

Vanhimmainen lähti heti oikasemaan asiaa mutta ekakerralla väki ei ollut kotosalla. Toisella kerralla ei edes otettu vastaan! Sanottiin vaan että oot kateellinen ja ei kannata puhua sille jne.

Vanhemille sitten yrittiin monasti soitella ei vastata puhelimeen ollenkaan. En tiedä sitten miten tässä toimisin. Pojalle jäi kammo Eihän se noita-akka tulee huutaan vielä, eihän poliisi laita häntä putkaan?. Ite voin pahoin koko illan miten voi tällästä tapahtua ja ite on ihan kädetön.

Viitosluokkalaiselle annettiin ohjeeksi katsoa pojan perään koulussa ettei tyttö pääse sitä koulussa enäpää kiusaamaan. Kuullemma lällätelee koulussa että me matkitaan niitä kun meillä sattuu olemaan esmes autot samaa merkkiä.

Mistä nämä opitaan kuin kotoa?!

post signature

6 kommenttia:

 1. No voiha onpa tympeä juttu. No koulu kiusaamiset ovat tosi inhottavia juttuja itseäni on myös kiusattu tiedän tuntee. Voimia sinulle paljon Äitinä. Toivoo: Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 2. Monesti koulun alku on vanhemmille niin tunteita herättävä tilanne, että ne ryöpsähtävät aivan valtoimenaan ilmoille ja te nyt satuitte tulilinjalle. Kun teidän lapsenne ei ole tehnyt mitään niin voisi olla viisasta jättää asia omaan arvoonsa. Kun ei ole pahaa tehnyt, ei ole tarpeen puolustella. Opettajalle voisi asiasta kertoa, että osaa tarkkailla tilannetta ettei jää pelkästään sisaruksen suojelun varaan. Pääsetkö itse saattelemaan pysäkille? Pientä tietysti olisi turvattava moisilat hyökkäyksiltä jatkossa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille Taina ja Leena! Meille ei onneksi ole samat pysäkit joten sen suhteen olen rauhassa. Tahtovat vaan sitten linkussa vällilstellä ja potkia. Koulustakin tulee sellaista viestiä ettei opttajien silmät joka paikkaan näe.Samaa tuon miehen kanssa on puhuttu että annetaan pölyn laskeutua nyt.Tämän perheen kanssa on (saa sanoa että) jatkuvasti ongelmia. Nyt tämän jälkeen pysytään erossa heistä vaikka sukulaisia ovatkin.
  Sitä en vaan jaksa käsittää miten tuo 18vuotias naisen alku tuollasta kieltä osaa käyttää? Mun mielestä anteeksipyynnön paikka meijän pojalle mutta kun ei kiinni saa niin ei saa.

  VastaaPoista
 4. Joskus korostetun ystävällinen vastaanotto voi toimia hyvin: huonostikäyttäytyvä kun ei saa provosoitua toisia mukaansa niin raivo laantuu. Jospa se anteeksipyyntökin sieltä tulisi, olisi aiheellinen. Pientä ekaluokkalasita kohtaan ei kyllä tuollaista saisi tapahtua, mutta olen varma että viisaasti osaat selittää tilnateen hänelle. Aina teille osuu sellaisia joita on viisain väistää.

  Kiitos sanoistasi blogissani.

  VastaaPoista
 5. Kiitos sanoistasi Leena sinulle myös!Tiedän että toiveeni tulee olemaan turhaa. Tämän perheen elämä on kietoutuneitten valheiden ja kuvitelmien kudelmaa.

  VastaaPoista
 6. Olisipa se hienoa jos ihmiset osaisivat PUHUA asiat ja syytökset ja kaikki halki ilman huutoa ja hysteriaa. Nuo huutajatyypit eivät minun kokemukseni mukaan osaa sitä paitsi KUUNTELEMISEN taitoa lainkaan.

  Onneksi on todistajia. Pidän peukkuja että elämänne lutviutuu rauhallisille uomille!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!