torstai 28. tammikuuta 2010

Kylymää niin että varpaatkin jäätyy!


On se taas niin kylymää että. Mittarin mukkaan olis 24 astetta pakkasen puolella. Paikkakunnan säämittarin mukkaan tuntus tuules 31 asteen verran ko tuleekin niin kovasti. Tulipa mieleen eilen yöllä  eka talvi täälä talosa. Ei oltu vielä vaihdettu ikkunoitakaan vaan ikkunaruutut oli 60kytluvun kaksinkertaset iso ikkunat nekin niin kierot ku lehemän sarvet. Aamulla ku nousi sängystä hyvin varovasti ja vähitellen ja juoksi  sitten pannuhuoneelle sytyttään vanahan 80kyt lukulaisen puukattilan että saatas kylymyyttä hohkaavan talon lämpöseks. Se pesäki oli niin syvällä minne piti tuli saaha että tuntu että ite menee sinne. Oli ne puukattilat semmosia värkkejä vaikka vaihettiin uuempaan niin joutu sitä lämmittää kaks kertaa päiväsä talavella paukkupakkasilla useemmasti. Meillä on nyt pellettilämmitys on se vaan heleppo muistaa vaan sillon tällönen kuskata pellettiä ja nuohota. No lämmitähän mä tuon leivinuunin joka toinen päivä mut siellä ei oo niin kiiru. Lämmintä silti on. 

2 kommenttia:

 1. Joo tuo viima on aikas katala.. tuntuu paljon kylmemmältä kuin muutama viikko sitten vaikka pakkasmittari näyttää vähemmän. Takkaan pitäis puita laittaa kun vaan tarkenis pihalta hakea. Ihan vaan sähkönsäästön ja tunnelman nimissä.

  Meillä ulkomittarissa -22 ja taivaalla outo valoilmiö. Kylmänkaunista!

  VastaaPoista
 2. Vanhassa talossa on oma tunnelmansa mutta myös omat huolensa! Mutta varmaan ihana saada pikkuhiljaa toteuttaa itseään ja tehdä talosta mieluisa.

  Kieltämättä moneen vuoteen kunnon talvi eteläisimpää suomea myöten. On lunta ja pakkasta sekä jäätävää viimaa. Ja kuulema maaliskuulle asti jatkunee ainakin.

  Toivottavasti kesäkin olisi sitten lämmin ja aurinkoinen.

  Viikonloppuja!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!