keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Rahka piirakka



Eilen tehtiin tätä nami piirakkaa. Aion laittaa pakkaseen vaan ei kerenny ;). Sain sen pari vuotta sitten Tiinalta kiitos hänelle!

250g margariiniä sulata kattilassa

8dl vehnäjauhoja

4dl sokeria

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

lisää kattilaan

Jaa taikina nyt kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan:

2dl piimää

1kananmuna

Leivitä tämä pohja uunipellille ja lisää tämä rahkaseos päälle:

500g rahkaa

2dl sokeria

2kananmunaa

2tl vanilliinsokeria

halutessasi vielä joko marjoja/ananasta/persikkaa jne. rahkaseoksen päälle

murenna odottamassa ollut taikinan puolikas rahkaseoksen päälle

Paista 200c n.30-40min

EDIT: onnistuu myös siten että sekoittaa kaikki pohjaainekset sekaisin.

3 kommenttia:

  1. Ohjeessa on aivan liikaa sokeria. Sokeri oikein narskuu hampaissa kun sitä on niin paljon. Taikina-ainekseen 2 dl sokeria ja rahkaan 1. Tuolla saadaan hyvä lopputulos.

    VastaaPoista
  2. kiitos kommentista! Itse en ole havainnut moista narskumista tosin olen tehnyt puolukkapiirakkaa tällä ohjeella ja puolukka tarvii vähän enemmän sokeria.
    Jos onnistuu sokerin puolittaminen niin hyvä.

    VastaaPoista
  3. Omnomnom! Näyttää hyvälle! =)))))

    Miepä kokeilen muokata tän gluteenittomaksi... =))))

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!