maanantai 22. marraskuuta 2010

Ör me lön pesä

En tiedä onko toisille opettajille tuttu tämä Ör-me-lö, peikkoko lienee? Meille se muutti tytön esikoulun alettua. Aluksi se tuntui olevan tosi ilkeä mutta nyt koulussa ja kotona on puhuttu ettei se ilkeä ole vaan hyvin hyvin surullinen peikko kun joutui aakkospussin alimmaiseksi. Siitä suuttuneena otti ja piilotti kaikki aakkoset. Eskareitten tehtävänä on etsiä ne kirjaimet tämän vuoden aikana. A löytyi audi auton alta i ilmapallosta jne.
Se on vaan kumma kun se matkusti repussa kotiinkin. Kaikki tahtoo olla ör-me-lön syytä tai ainakin melkein.
Eräänä viikonloppuna äiti oli "syytettynä" koulukirjan hukkaamisesta. Vaikka äiti kuinka vaakutti ja yrtti etsiä mutta kumma kyllä kotoa sitä ei löytynyt epäiltiin pulpettiin jäämistä. Kouluunkaan tyttö ei olisi tahtonut mennä kun kirja oli hukassa. Tyttö tuli sitten koulusta ja kysyttiin oliko kirja jäänyt pulpettiin? Joo tuli heti vastaus ör-melö oli ottanut sen repusta ja vienyt kouluun. 
Yksi ilta ennen nukahtamista tuumasi että olisi mukava käydä ör-melön pesässä. Siellä olisi varmasti kaikkea jännää.

***************

Eilen tuli parille tenavalle kahnaus ulkona että toinen sai haavan nenänvarteen. Soittelin sitten päivystykseen että voisko tulla liimaukseen. Sanoivat että oman tk:n vuodeostalla pitäisi käydä ensin hoidontarpeen arvioinissa ja ne liimaakin siellä tarvittaessa. Soittelin sitten vuodeosastolle mutta kun heillä ei laastaria kummempaa ollut niin soitin takaisin päivystykseen että tullaan sitten sinne suoraan en ala mutkan kautta ajaan edestakaisin. Kyllpä sai halveksivan vastauksen: no laittakoon sitten lääkäri.
Sitä en ymmärä MIKSI pitäisi kuorimitta jotain vuodeosastoa kun päivystykin on olemassa ja nytkään päivvystykessä ei ollut ketään? Eiköhän vuodeosastolla ole vanhuksien hoitamisessa hommaa.

2 kommenttia:

  1. Ör-melö taitaa asua meillä pysyvästi. Joskus aamuisin epäilen sen vilahtavan peilistä :(

    Uskomatonta, kuinka hankalaksi yritetään tehdä lapsen paikkaaminen. Huh! Joskus mietin näitä asioita lukiessa, että äly hoi, älä jätä.

    VastaaPoista
  2. Oho sinne astikko se kerkeää vilahtaa?
    Mitähän se eilenkin oli meillä keksinyt? No jospa se pian pääsisi sieltä aakkospussinpohjalta pois.

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!