tiistai 27. marraskuuta 2012

Ärtsyy

Ärsyttää, ärsyttää. Jotenkin nämä paperein pyöritys hommat ei nyt vaan mene eteenpäin, aina vaan tule tulee jotain uutta.
Eilen soittelin edunvalvojalle että mitä tehdään näille lasten rahoille, saako ne olla mun tilillä ja miten niitä saa käyttää? Juups kuten arvelinkin ne on kiinnitettävä niin kauaksi aikaa kunnes laps täyttää 18.. eli rahat ovat ns tuottoa kasvamassa 2-11 vuotta lapsen iästä riippuen, jotenkin tuntuu hassulta. Niitä ei nyt saa käyttää kuin vain lapsen isoimpiin hankintoihin ja maistraatti valvoo tarkasti käyttöä. Parempi unohtaa nuo rahat ja yritettävä elää omilla tuloilla, eipähän joudu antamaan selityksiä käytöstä.
Samalla selvisi että selväksi luulemani asia on vielä keskeneräinen. Oli tullut selvityspyyntö ja virkailija ei vaan ollut minulle saanut soitettua, lie kuin kauan asia ollut pöydällä. Jospa asiat alkaisi etenemään pian!

Jotenkin hiljaiseksi vetää. Perheellä on ollut iso menetys ja joutuu tämmösiä asioita pyörittelemään. Ja sen rahan tarve tässä vaiheessa on todella suuri ja sitä ei sitten saa vapaasti käyttää. Arki ei rullaa enää sen jälkeen vapaasti.

6 kommenttia:

 1. Nythän lapset niitä rahoja tarvitsisivat...kasvavat lapset "kuluttavat" rutkasti rahaa.
  Voimia sinulle sinne♥

  VastaaPoista
 2. On se kumma, että suuren menetyksen jälkeen täytyy taistella vielä raha-asioista. Voimia siulle!

  VastaaPoista
 3. Se kuulostaa aluksi vaikealle, mutta kyllä niihin maistraatin kuvioihin tottuu. Sitä rahaa saa käyttää esim lasten isompiin hankintoihin, huonekaluihin, polkupyörään,tietokoneeseen jne. Siitä on vaan kerran vuodessa tehtävä tili, eli listattava kuitit, mihin rahaa on kåytetty. Ne on tarkoitettu juuri lapsia varten!

  VastaaPoista
 4. Annuleena tämä josta puhun ei ole Kelan perhe-eläke joka on vaivaiset 57 € kuukaudessa ja jonka käytöstä ei minun tietääkseni pidä minun pitää kirjaa. Ainakin maistraatilta tuli joku tämmnöttinen kirje?
  todellakin osaan ostoksista on kysyttävä maistraatilta lupa ja kuitti sitten näyttää. Muuten perivät äidiltä rahat pois..
  Nyt kun tarvitsisin isomman auton perheen kuskaamiseen niin en edes auton hankintaan saa käyttää.
  Todellakin haaveilin Joulun laitosta mutta sepä nyt jää.

  VastaaPoista
 5. Varmasti ärsyttää! En ole tuollaista asiaa ymmärtänytkään, että jos on yhteiset lapset kysymyksessä niin niistä rahoista pitää tehdä selvitys:( Eikö ole jo tarpeeksi siinä taakkaa, että jää yksin lasten kanssa ja menettää rakkaan puolison. Voimia ja haleja sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Lukiessani tekstiäsi alkaa minuakin ärsyttää! Miten tämä maa voi olla tällainen! Tuntuu, ettei inhimillisyyttä ole missään. TÄMÄ HETKI on se, jolloin todella tarvitsisit niin rahaa kuin tukeakin lapsiesi kanssa! En voi muuta kuin toivoa sulle voimia kaikesta huolimatta!!

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!