perjantai 27. helmikuuta 2009

Ruisleipäset

Meillä suosikiksi nousseet pikku leipäset.

½ l vettä
2rkl öljyä
pala hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 dl hiutaleita (kaura,ruis etc.)
4 dl hiiva. tai vehnä- tai sämpyläjauhoja
Loppu ruisjauhoja.

Lämpimään nesteeseen(37c°) lisätään öljy. Liota hiiva sekaan ja lisää sokeri ja suola.
Sekoita sekaan hiutaleet ja jauhot. Alusta ruisjauhoilla.
Anna taikinan nousta hetken aikaa.
Jaa taikina 10 osaan pyörittele palloiksi ja läpyttele pyöreiksi halkaistavaksi leipäsiksi.
Pistele haarukalla.
Anna taas nousta.
Paista 200c° kauniin ruskeiksi.


Hihhei! Lapsilla alkaa tänään hiihtoloma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!