maanantai 23. maaliskuuta 2009

Iästä kevät iästä talvi iänkaiken

ruukasi mummuni kuuleman mukaan sanoa. Eilenhän oli Marianpäivä jolloin ennen vanhaan oli sääenteiden yms. päivä. Eipä taida näin kasvihuoneilmasto aikana pitää paikkansa vai oliko se auringon aktiivisuus sittenkin hiljentymässä ja ollaan menossa kohti kylmää jaksoa?
Tuossa eilen luin Kustaa Vilkunan vuotuista ajantietoa. Lumen lähdöstä ennustettiin näin: Mitä Maariana malolla(katolla) sitä vappuna vaolla tai turhaan saa huhtikuussa kesää odottaa ellei Maaria maata näytä. Säitä ennustaa näin: Mitä ennen maariaa lämmittää sen jälkeen pakastaa. Toisaalta jos oli kaunis sää Maariana se oli taasen hyvä merkki. Tuota on kiva lueskella.
Toinen jonka tiedän on että millanen on talvi sellanen on kesä. Eli harmaaltahan tuleva kesä vaikuttas? Nyt on täällä vasta viikon aurinko paistellut. Tiukkaa tekee myös maalis maata näyttää huhti humauttaa.
Eilen oli todella upea keli mekin hiihdeltiin pitkin hankia todella pitkä lenkki ja lapset olivat aamusta iltaan pulkkamäessä. Me asutaan sopivasti mäen päällä ja mies rakensi vielä liukumäen ja siitä kun laski alamäkeen melkeen jokeen molskahti.

2 kommenttia:

  1. Vierailemaan tulin. Täällä olikin aamulla -22 asteen pakkanen

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!