Eilen tehtiin tätä nami piirakkaa. Aion laittaa pakkaseen vaan ei kerenny ;). Sain sen pari vuotta sitten Tiinalta kiitos hänelle!
250g margariiniä sulata kattilassa
8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
lisää kattilaan
Jaa taikina nyt kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan:
2dl piimää
1kananmuna
Leivitä tämä pohja uunipellille ja lisää tämä rahkaseos päälle:
500g rahkaa
2dl sokeria
2kananmunaa
2tl vanilliinsokeria
halutessasi vielä joko marjoja/ananasta/persikkaa jne. rahkaseoksen päälle
murenna odottamassa ollut taikinan puolikas rahkaseoksen päälle
Paista 200c n.30-40min
EDIT: onnistuu myös siten että sekoittaa kaikki pohjaainekset sekaisin.
Ohjeessa on aivan liikaa sokeria. Sokeri oikein narskuu hampaissa kun sitä on niin paljon. Taikina-ainekseen 2 dl sokeria ja rahkaan 1. Tuolla saadaan hyvä lopputulos.
VastaaPoistakiitos kommentista! Itse en ole havainnut moista narskumista tosin olen tehnyt puolukkapiirakkaa tällä ohjeella ja puolukka tarvii vähän enemmän sokeria.
VastaaPoistaJos onnistuu sokerin puolittaminen niin hyvä.
Omnomnom! Näyttää hyvälle! =)))))
VastaaPoistaMiepä kokeilen muokata tän gluteenittomaksi... =))))